Rymd-debatt i riksdagen

Rymddebatt i riksdagen 2018-11-21:

Alla partier är för ökad rymdverksamhet. (2018-11-23)

Inför onsdagens rymddebatt i riksdagen gick föreningen Rymdforum ut med en debattartikel i Ny Teknik. Rymdforum, som är en intresseförening för rymdforskning och rymdindustri i Sverige, är starkt kritisk mot den svaga politiska viljan att ta krafttag för Sveriges framtid i rymden.

Artikeln inleds så här:

”Istället för justeringar i marginalen i en underdimensionerad rymdbudget krävs rejäla satsningar för att tillvarata de möjligheter som rymdsektorn ger.

Vi vill att de svenska politikerna lyfter blicken och vågar sätta de stora visionerna. I dag, 21 november, debatterar Sveriges riksdag strategin för svensk rymdpolitik. Till grund ligger huvudsakligen vaga förslag om vad som bör göras. Det räcker inte. Medan svensk politik diskuterar diffusa formuleringar blir vi ifrånsprungna av länder som vågar tänka större och satsar mot konkreta mål.”

Vad sa politikerna?

På Arielspace finns ett referat av vad politikerna sa i rymdstrategidebatten i onsdags 2018-11-21. Det var tråkiga upprepningar av självklarheter, några grodor och så hettade det till i debatt mellan S och SD.

Länk till Arielspace och riksdagsreferat.

 

 

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.