Vill du lära dig programmera en Mars-rover?

av Helena Lennholm.

Då kan du delta i en “E-learning and robotics workshop”, anordnad för lärare av ESA Education. Jag är universitets/gymnasielärare och deltog i en sådan workshop i februari 2020. Jag och 27 andra europeiska lärare höll till ute på Belgiska landsbygden, i Lorient. Kursen var i det nybyggda ESA Galaxia, och vi lärde oss att programmera och skapa olika robotar, tex. en Mars-rover och en bevattningsanläggning.

Vi lärde oss också att programmera Arduinos och Raspberry Pies, för olika uppdrag relaterade till rymd och miljö. Vi gjorde också ett studiebesök på ESA’s satellitmottagningsanläggning i Redu, Belgien.

Jag passade också på att presentera projektet om “Cities in space”, som jag tidigare genomfört på Åva Gymnasium med hjälp av Jill Rhoads, Ulf E Andersson och Jon-Erik Dahlin. Cities in space är en av Svenska Rymdsällskapets återkommande workshops som också hålls på Tekniska museet. Den är ett case på hur man kan jobba med rymdfrågor och hållbar utveckling med en främjande och pedagogisk vinkel.

Även Nordic Esero och Narom har kurser om rymd och miljö för både lärare och studenter på alla nivåer i utbildningssystemet.


Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.