En föreningstidning!

Vi vill ge ut en tidning för föreningen. Vi vill göra ett projekt i vår förening som medlemmar i hela landet kan delta i.

Så här såg föreningens tidning ut på 80-talet.

Ett praktiskt problem med vår rymdförening är att alla styrelsemedlemmar utom en bor i Stockholms-trakten. Vi  gör event, föredrag och företagsbesök, men allt görs i Stockholm. Vi når ut i hela landet med webb och Facebook, men vi vill göra mer. Så vi vill göra en föreningstidning.  Det ska mest handla om människans framtid i rymden: Rymdfärder, rymdstationer, människor på Månen och Mars, hur kommer framtida rymdkolonier att fungera?

På 80-talet gav föreningen ut många nummer av tidningen Space Life, senare Rymdnytt. Nu vill vi börja ge ut en tidning igen. Vad ska tidningen heta, förresten?

De medlemmar som betalt medlemsavgiften på 100 kr får tidningen i brevlådan.  

Frågor:
Vill medlemmarna ha en föreningstidning?
Och vilka vill vara med och göra tidningen?  Vilka vill skriva, vem vill göra lay-out, vem kan tipsa om billigt och bra tryckeri, vem kan hitta annonsörer och sponsring? Tidningen är på planeringsstadiet, vi behöver veta hur landet ligger innan vi drar på för fullt. (Det här projektet kommer inte att hålla raket-hastighet. Första numret i maj? eller i september?)


Skriv till rymden@arielspace.se om du vill skriva en artikel eller medverka på annat sätt.