Styrelse

Styrelse.

Ordförande: Ulf E Andersson

Jag har ett livslångt intresse för rymden och rymdfärder, men också för miljö och hållbarhet. Till vardags delar jag min tid mellan att vara innovationsstrateg på Naturvårdsverket, och att arbeta i min egen konsultfirma Svensk Framtidsbevakning. Jag är särskilt intresserad av hur vi ska kunna bygga baser och på sikt städer utanför jorden, och få dem att bli goda platser, inte bara för korta vistelser, utan för permanent mänsklig närvaro i rymden – på månen, Mars och i stora rymdstationer i omloppsbanor. Rymdens resurser och rymdteknik kan bidra till hållbarhet också på jorden.


Vice ordförande: Jon-Erik Dahlin

Rymden har alltid varit en stor del av mitt liv. Det var drömmen om mänskliga rymdfärder tillsammans med visionen om hur vi kan lösa vår energiförsörjning som gjorde att jag blev fysiker och doktorerade inom fusionsplasmafysik. Utöver mitt rymdintresse har jag ett stort intresse för hållbar utveckling och har undervisat på KTH i detta ämne i många år. Jag driver nu ett företag som heter Snowflake Education, där vi utvecklar och samlar interaktiva verktyg för att undervisa hållbar utveckling, som vi erbjuder skolor och universitet.


Kassör: Ariel Borenstein

Jag är ekonom och var länge anställd på Skatteverket. Nu är jag frilansjournalist på heltid och skriver om rymdindustrin. Jag har varit intresserad av astronomi och rymdfärder hela livet, både som science-fiction och i verkligheten.  Rymdverksamheten ökar ständigt med nya raketer, satelliter och sonder till  planeterna. Det är spännande att följa med vad som händer och vår förening vill bidra till att Sverige deltar i utforskandet av rymden.


Sekreterare: Berenike Hanson


Övriga styrelsemedlemmar:

Sven Styf


Jill Rhoads


Jakob Edman


Natuschka Lee

Jag heter Natuschka Lee och forskar kring mikrobiologi och astrobiologi vid Umeå universitet, där jag studerar olika typer av extrema ekosystem på jorden för att förstå hur liv kan utvecklas under olika betingelser och vilken nytta denna kunskap kan ha även för rymdforskningen (t. ex. för nya forskningsområden såsom astroekologi och astrobioteknik).


Moa Quist

Jag har alltid fascinerats av rymden och har ett stort intresse för hur vi kommer att bo, leva och äta hållbart i framtiden. Till vardags arbetar jag som digital projektledare för Almi. Jag har en bakgrund som journalist och har även experimenterat mycket med olika typer av odlingsmetoder som används i rymden, bland annat genom en hydroponisk grönsaksodling under Stockholm. Jag drömmer om att åka ut i rymden och planerar att göra drömmen till verklighet så fort det är möjligt.


Björn Oliviusson