Heart of an astronaut och städer i rymden.

11 januari 2024 visades en film på konstmuseet Sven-Harrys i Stockholm på temat ”astronauter”. Filmen följdes av ett föredrag av Ulf i vår förening, där han berättade om framtidens sätt att leva i rymden.

Ulf E Andersson från Svenska Rymdsällskapet och konstnären Jennifer Rainsford pratar om filmen. Kvinnan i förgrunden är filmens producent Costanza Julia Bani.

”Heart of an Astronaut” är en kort dokumentär som tar med dig på resan av en astronauts hjärta från jorden – ut i rymden. Dess slag, faror och styrka berättas av de europeiska astronauternas läkare, Brigitte Godard. En romantisk berättelse som följer det kardiovaskulära systemet ut i rymden.

Svenska Rymdsällskapet presenterar visioner för människans framtid i rymden. En framtid där vi lever i stora roterande rymdstationer/rymdstäder i omloppsbana runt jorden, månen och Mars eller andra planeter och månar i solsystemet. Designen skulle skapa normal gravitation för de som befinner sig där, vilket eliminerar ett av de mest allvarliga hälsoproblemen i rymden – noll tyngdkraft.

Diskussionen efter filmen och föredraget mellan publiken och de medverkande kretsade kring de utmaningar och möjligheter som följer med människans utforskning och bosättning i rymden.

Ulf berättar om vår framtid i rymden.